GPS Centar
GPS Centar
GPS Centar
www.GPS-Srbija.com forum www.GPS-Srbija.com
GPS navigacioni urejdaji, oprema, programi, saveti i sve ono sto mislite da ima veze sa GPS-om

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Opet kinez - 7'' GPS

Idi na stranu 1, 2  Sledeci

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.GPS-Srbija.com forum -> PNA uredjaji
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
milutigor
GPS pocetnik

Pridružio: 20 Mar 2010

PorukaPoslao: Sub Mar 20, 2010 1:59 am    Naslov: Opet kinez - 7'' GPS Odgovoriti sa citatom

Drustvo, ima li neko misljenje da li je "zdravo" nabaviti ovu napravu:

Više slika:
http://www.g-p-s.ro/index2.php?option=com_virtuemart&page=shop.view_images&product_id=32&image_id=73&Itemid=70&pop=1

Nije šampion dizajna, svakako i kvalitetom može ispasti da su bačene pare.

Medjutim, 7'' me itekako privlači (klinci se zaista mogu zabaviti uz crtane filmove na dužim - zašto ne i na kraćim putovanjima, FM predajnik, Bluetooth i IGO8 (deluje prilično otvoreno za dodavanja i oduzimanja mapa i programa). Vidim i procesor se deklariše kao Samsung S3C2440A-40 na 533MHz, rezolucija ekrana 800x480...

Uz sve to, iako ovaj rumun dere sa cenom:
http://www.g-p-s.ro/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_newd.tpl&product_id=32&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=70,
ja ga mogu (sa karticom od 4GB) nabaviti na 12000-15000 dinara - nov naravno.

Evo i videa (istog rumuna):
http://www.youtube.com/watch?v=0qooQGpO11g&feature=channel

Dakle, ima li ko od vas ikakvog iskustva sa ovim aparatom, ili i ukoliko nemate - jednostavno interesovalo bi me vaše mišljenje: da li da reskiram za ove pare koje sam pomenuo?

Hvala unapred!
Poz.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
rikee
9 satelita

Pridružio: 26 Maj 2009

PorukaPoslao: Sub Mar 20, 2010 8:51 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

uzimaj i ne razmislja previse... to je prava multimedijalna masina Very Happy KOd nas je 12500din BlueBerry 2Go510B koji je 5" i imas da se zajebavas sa njim da radi kako bi bas bas trebalo. Idi ali i biraj model i probaj ga na licu mesta da vidis da je to bas to
Nazad na vrh
Gasasoft
11 satelita

Pridružio: 13 Maj 2008

PorukaPoslao: Sub Mar 20, 2010 1:27 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

De ga nađe za te pare, majke ti.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
jaksa
5 satelita

Pridružio: 06 Apr 2009

PorukaPoslao: Sub Mar 20, 2010 8:45 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ima li viska ,jos po neki komad

J
Nazad na vrh
milutigor
GPS pocetnik

Pridružio: 20 Mar 2010

PorukaPoslao: Ned Mar 21, 2010 9:42 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jedna recenica ce dati odgovor na vise pitanja.
Nadjoh ga na ebay-u, po kini, singapuru... ima i par komada po nemackoj, italiji, pa je nemoguce da uredjaj probam pre kupovine - prodju po 120-160 dolara sa postarinom uracunatom u cenu, zavisi od prodavca i sl. inace su svi isti (manje vise neko posalje SD 2GB neko 4GB a recimo moze i 16GB za 30us$ doplate i u ponudi ih ima ohohooo, tako da nemoze da nestane.

Evo nekih linkova:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280468066449&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_4048wt_1032
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320496229009&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_5686wt_952
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150422447778&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_6099wt_772
http://cgi.ebay.de/Navigationssystem-GPS-Navigation-Bluetooth-7-0-Zoll_W0QQitemZ320505140481QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Mobile_Navigationssysteme_GPS?hash=item4a9f985501#ht_2166wt_960
i tako dalje...
Inace, kupovina na ebay-u od istocnjaka mi nije strana, cak sta vise imam dosta iskustva. Covek ne moze biti siguran ali do sada sam imao srece. Oni redovno traze uplatu preko paypal-a, a roba stize za 20ak dana. Carina nekad prebaci na "bez carine" nekad uzme par hiljadarki, zavisno od onoga kako im se ucini da artikl vredi, a i sa kinezom se dogovorim da u deklaraciji ubaci nizu cenu (ubacice oni i 10$ vrednost ako im kazete tako). Mada nikad ni u sta tu ne mozes biti siguran. Zato se prvo oprostis od para, pa ako dodje OK je. Ako ne, pa vec si se oprstio 20 dana ranije, hehe. Kazem, ja sam do sada prosao sa 100% uspesnosti, tako da sam realni optimista. A i nisu to pare od kojih se covek ne moze oprostiti.
Imam i lika u nemackoj, koji dolazi s vremena na vreme, pa mi je bolje da uzimam robu odande, jer mi on to doveze i progura bez carine, hehe opet.
Dakle u ovom slucaju, konkretnom, ispazaricu jedan uredjaj, pa ocekujte za najkasnije mesec dana obavestenje o cemu se radi i kako sam prosao.

Ukoliko me neko pretekne i dodje u posed ovog uredjaja pe mene, bilo bi lepo da da svoje misljenje o njemu ovde.

Cujemo se.
Nazad na vrh
gorandz
3 satelita

Pridružio: 09 Mar 2007

PorukaPoslao: Pon Mar 22, 2010 11:49 am    Naslov: 7 inch gps Odgovoriti sa citatom

Evo da dam mišljenje o ovom uredjaju.
Nabavljao samih pre nekog vremena i do sad prodao 20-tak.
Inace tacno je za cenu ,u proseku je oko 160 USD sa postarinom a carinski troskovi u Srbiji budu od 3000-5000 din zavisni koliko ga carina proceni,mada je bilo slučajeva da carinu naplate i više.

Radi se o solidnom uredjaj so ogromnim ekranom,mozda mu je mana kjako glomazan nosac sa vakumom precnika preko 10 cm ali to je valjda normalno jer je uredja prilično težak.Paket je težak oko 1.3 kg mislim da uredjaj ima oko 0.5 kg.

Meni su stizali sa karticom od 2 GB sa Igo 8 softwareom.Ubacivao sam i Garmin koji radi i ne radi.Naime na jednom od ekrana u meniju garmina program ispada iz rada sto pomalo nervira ali Igo radi perfektno.Maximalna kartica koju uredjaj podrzava je 4GB.Ima FM transmiter i Bluetooth. i jedno i drugo radi perfektno.
Uredjaj ima AV ulaz , i ja sam ih isporučivao sa malom rikverc kamerom koja ima distance linije i iodlična je pomoć kod parkiranja .U meniju uredjaj moguće je okretanje slike koja dolazi sa AV izvora.
Inace ,što se tiče gledanja filmova tu i nije bas sjajna situacija kada mu pustis avi format,jer uredjaj secka ,koči...zato je potrebno svaki film konvertovati u nizu rezoluciju i onda rad malo bolje.
Ko voli TomTom ,napominjem da i to radi perfektno.Uredjaju ne trebaju nikakva otključavanja i slično,ima kao i drugi kinezi mogućnost da se definiše putanja do exe fajla i to je to.

Sam kvalitet izrade uredjaja nije ništa spektakularan,Obična ABS plastika,ali zadovoljava ,ima i gorih na tržištu.Sa gornje strane su dva dugmeta jedno je za uključivanje drugo je minimize dugme kojim se spušta trenutno aktivni program.Sa strane su 3.5mm priključak za slušalice,3.5mm AV ulaz( u kompletu se dobija AV kabl),slot za SD karticu .Inače postoji i slot za SIM karticu koji nije aktivan ,a to je zato što postoji i skluplja verzija ovog uredjaja koja nema BT ali im amogućnost da se ubaci SIM kartica.Najjača verzija ima i DVB-T prijemnik .
Eto koga interesuje još nešto neka piše.
Nazad na vrh
gorandz
3 satelita

PorukaPoslao: Pon Mar 22, 2010 11:54 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

E da dodam ,prednja strana je od brušenog aluminijuma,zadnaj od plastike.
poslednji utisak je da je ovo preveliki uredja za automobil standardne veličine.sa ekranom od 7 incha i velikom nosačem zaklanja dobar deo šoferke..zato su se za njega uglavnom odlučivali oni koji imaju džipove ili kamioni ili slično.Ja sam ga montirao na moju lagunu i ipak prešao na 4.3 incha nakon toga....
Inače naš član Gaša je imao prilike da ga vidi kod mene ,možda i on ima mišljenje...
Nazad na vrh
gorandz
3 satelita

PorukaPoslao: Pon Mar 22, 2010 12:01 pm    Naslov: 7 inch Odgovoriti sa citatom

BTW ima ih još kod jednog mog prijatelja pa ko hoće nek izvoli .....kamera ide posebno
Nazad na vrh
atg
3 satelita

Pridružio: 16 Apr 2007

PorukaPoslao: Čet Mar 25, 2010 11:59 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jel na kraju ima 128 ili 64Mb memorije? Meni treba uredjaj sa 128Mb, pa bi ovo bio idealan uredjaj Smile
Nazad na vrh
Gasasoft
11 satelita

Pridružio: 13 Maj 2008

PorukaPoslao: Pet Mar 26, 2010 1:53 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Dobar za kamiondžije. Kako reče Goran nije baš za kola. Naročito ako treba da se ostavi u kolima, jer je povelik i za nošenje po gradu.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
gorandz
3 satelita

PorukaPoslao: Pet Mar 26, 2010 2:36 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

64 MB definitivno...
Nazad na vrh
atg
3 satelita

PorukaPoslao: Pon Mar 29, 2010 4:51 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Za sada koliko sam primerio jedino S505/S555 Mio imaju 128Mb memorije, i jedino ce tu moci da radi Igo Primo Sad Samo jos da saznam za Prestigio 5120, da li i on spada u 64mb grupu ili ne...
Nazad na vrh
playboy
3 satelita

Pridružio: 13 Avg 2008

PorukaPoslao: Uto Maj 11, 2010 7:17 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

I sta bi na kraju od ovog uredjaja? Valja li? Koliko je, da kazemo, kvalitetan?
Nazad na vrh
atg
3 satelita

PorukaPoslao: Uto Maj 11, 2010 7:46 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ja sam uzeo Prestigio 5120BT, ima 128Mb memorije, processor je OK brzi od Samsungovog na 400... Ima Bluetooth i FM Transmitter... Ima novi Windows 6.0, i cena je oko 150 EUR.

Unutar njihove aplikacije imas opciju da startujes koju god zelis navigaciju. Ja jos gledam kako da namesti miopocket 3.0 i kompletno zaobidjem njihov software... Za sada sam uspeo da ga pokrenem ali na trenutak se vidi i njihova aplikacija pre ucitavanja miopocketa.
Nazad na vrh
veljica
3 satelita

Pridružio: 24 Feb 2009

PorukaPoslao: Sre Maj 12, 2010 11:13 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

atg ::
Za sada koliko sam primerio jedino S505/S555 Mio imaju 128Mb memorije, i jedino ce tu moci da radi Igo Primo Sad Samo jos da saznam za Prestigio 5120, da li i on spada u 64mb grupu ili ne...

Wayteq 820 ima 128 mb rama, a i nije istina da Primo neće raditi sa 64 mb:

# RAM:

* Minimum 64 MB
o 42 MB available with TTS
o 35 MB available without TTS
* 128 MB recommended for optimum performance with advanced features

# CPU: 400+ MHz ARM 9 or 11
# OS: Windows CE 4.2, 5.0, 6.0 supported
# Screen: WQVGA (480x272) (Other resolutions supported upon request)
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.GPS-Srbija.com forum -> PNA uredjaji Sva vremena su GMT + 2 sata
Idi na stranu 1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu