Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
Danijel Moderator

Pridružio: 22 Feb 2007 Poruke: 1495 Lokacija: N_44.84080 E_20.39600
|
Poslao: Sub Sep 01, 2007 6:09 pm Naslov: GPS Jammer |
|
|
Kako se sve vise razvija GPS/GPRS pracenje vozila tako se razvijaju i "kontra mere" u vidu GPS jammera ili blokatora. U pitanju su vrlo jednostavni mali predajnici koji rade na frekvenciji 1450Mhz do 1600Mhz i efikasno blokiraju GPS L1 opseg. Koriscenje je vise nego jednostavno - udjete u vozilo i ukljucite GPS jammer u upaljac i on efikasno blokira prijem GPS signala u krugu od 3-5m u zavisnosti od snage predajnika.
Uredjaji se prodaju kao anti spijunska tehnologija koja onemogucava druge da vas recimo prate ako postave GPS/GPRS tracking uredjaj u vas automobil.
Primena je raznovrsna i mogucnosti zloupotrebe su velike - od onemogucavanja pracenja pa do onemogucavanja GPS/GPRS sigurnosnih alarmnih sistema u kolima prilikom kradje.
 _________________ www.gps-srbija.com & www.gps-centar.com
GPS navigacija, uredjaji, oprema, saveti i sve ostalo sto je vezano za GPS |
|
Nazad na vrh |
|
 |
gule_sa GPS pocetnik
Pridružio: 23 Dec 2008 Poruke: 1 Lokacija: SA
|
Poslao: Uto Dec 23, 2008 7:37 pm Naslov: |
|
|
Pored blokade GPS signala a ometanje GPS navigacije i pracenja vozila mogu se koristiti GSM jemmeri koji blokiraju GSM/GPRS vezu sa centrom jer podatak o vozilu se salje preko toga a GPS se koristi samo za dobijanje podatka o kordinatama. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Ekolab 12 satelita

Pridružio: 27 Mar 2008 Poruke: 710 Lokacija: Beograd, Srbija
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
perica1 GPS pocetnik
Pridružio: 23 Sep 2009 Poruke: 1 Lokacija: novi sad
|
Poslao: Sre Sep 23, 2009 8:34 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav. Pa li znas gde mogu nabaviti jammer koji si prikazao na slici. U GPS-centru ga nemaju. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Uros Novakovic 3 satelita

Pridružio: 01 Mar 2008 Poruke: 43 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Sre Sep 23, 2009 10:48 pm Naslov: |
|
|
Dobra stvar za kradljivce i one koji hoce da za*ebu firmu sto se tice sluzbenih kola, sluzbenog goriva i sl...  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
kreculj 7 satelita

Pridružio: 12 Maj 2008 Poruke: 202 Lokacija: sefkerin
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
smfilip 5 satelita
Pridružio: 23 Jun 2008 Poruke: 92 Lokacija: SRB-CG
|
Poslao: Pet Sep 25, 2009 9:20 pm Naslov: |
|
|
,,
Poslednji izmenio smfilip dana Sub Mar 03, 2012 1:09 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh |
|
 |
rakela GPS pocetnik
Pridružio: 20 Maj 2010 Poruke: 3 Lokacija: Uzice
|
Poslao: Čet Maj 20, 2010 5:02 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav svima, danas su mi ugradili GALEB GPS sistem za pracenje, interesuje me da li ovaj OMETAC funkcionise za sve vrste GPS-a ili za neke odredjene.
Lik sto je ugradjivao kaze da uredjaj prati: potrosnju goriva, predjena dnevna km, kad sam upalio, ugasio kombi, sve u to cisto sumnjam ali dobro hoce da me zaplase, nek je i istina.
Uredjaj "kako kaze majstor" i da se preseku zice ima u sebi bateriju i sposoban je da radi nekoliko casova....
Mene zanima kako je moguce da ga iole onesposobim cisto zbog toga sto mi je gazda smrad sto se tice brzine, sto se tice goriva u svom zivotu nikad nisam ni pomisljao da nesto tako uradim....
Pitanje: da li ima negde da se nabavi ovaj ometac "na limundu ga nema", koliko kosta i da li stvarno funkcionose i ako radi, kako????
HVALA UNAPRED SVIMA |
|
Nazad na vrh |
|
 |
nikcevicv 6 satelita

Pridružio: 22 Jun 2008 Poruke: 151 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Pet Maj 21, 2010 10:58 am Naslov: |
|
|
rakela :: | Pozdrav svima, danas su mi ugradili GALEB GPS sistem za pracenje, interesuje me da li ovaj OMETAC funkcionise za sve vrste GPS-a ili za neke odredjene.
Lik sto je ugradjivao kaze da uredjaj prati: potrosnju goriva, predjena dnevna km, kad sam upalio, ugasio kombi, sve u to cisto sumnjam ali dobro hoce da me zaplase, nek je i istina.
Uredjaj "kako kaze majstor" i da se preseku zice ima u sebi bateriju i sposoban je da radi nekoliko casova....
Mene zanima kako je moguce da ga iole onesposobim cisto zbog toga sto mi je gazda smrad sto se tice brzine, sto se tice goriva u svom zivotu nikad nisam ni pomisljao da nesto tako uradim....
Pitanje: da li ima negde da se nabavi ovaj ometac "na limundu ga nema", koliko kosta i da li stvarno funkcionose i ako radi, kako????
HVALA UNAPRED SVIMA |
Ako su ti ugradili GALEB navigaciju, tj. GPS navigacioni uredjaj koji kupuješ u prodavnici i ima displej na kojem vidiš mapu sa svojim trenutnim položajem, i tome slično - sasvim je dovoljno da uredjaj isključiš. Kada je ugašen on ne snima ništa. Kad ga upališ njemu prvo treba minut-dva da nadje signal geo-navigacionih satelita pa tek onda zna gde se nalazi, i tako do gašenja. Da ima bateriju, ali ima i "off" dugme. Dok je uključen, medjutim, uključen je. Ti verovatno možeš prekinuti funkciju snimanja predjene rute, ili brisati snimke pre nego što vratiš vozilo, ali je onda jasno da se to nije desilo samo od sebe.
Ako su uključili GPS sistem za praćenje vozila kojem ne možeš da pristupiš, onda je GPS ometač jedina opcija, on će onemogućiti svaki GPS bazirani sistem jer GPS uredjaj radi tako što sluša signale sa ista 24 geo-poziciona satelita bez obzira koji je uredjaj po sredi. Ako ometaš signal koji emituju ti sateliti ometaš sve GPS uredjaje u blizini. Da, i ovaj uredjaj ima bateriju.
Vodi, medjutim, računa da u koliko se uvidom u zapise konstatuje da oni nedostaju, tj. GPS uredjaj u vozilu koje se kretalo ulicama nije snimio kuda se vozilo kretalo, ili, ako GPS uredjaj za praćenje prestane da dojavljuje poziciju centru za praćenje što on radi koristeći mrežu mobilne telefonije i to u prilično kratkim vremenskim intervalima, a pri tom tebe niko nije kidnapovao, ukrao vozilo i tome slično, onda je savršeno jasno da je ili uredjaj neispravan, ili si ti preduzeo akciju da ga u njegovom poslu sprečiš, bez obzira koju. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
kreculj 7 satelita

Pridružio: 12 Maj 2008 Poruke: 202 Lokacija: sefkerin
|
Poslao: Pet Maj 21, 2010 11:47 am Naslov: |
|
|
Jedini način da naučiš ljude u Srbiji da poštuju zakon i da vode računa o tudjim stvarima je baš ovaj kada te neko 24h prati šta radiš.
Pa sada nepoštuj zakon!!! _________________ . . . bolje stići 20 minuta kasnije nego otići 40 godina ranije . . . |
|
Nazad na vrh |
|
 |
rakela GPS pocetnik
|
Poslao: Pet Maj 21, 2010 11:46 pm Naslov: |
|
|
Dal je moguce da ovakvi sistemi za pracenje vozila imaju u sebi i tonski zapis?
Npr. kao sto je kod mene u kombiju. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
rikee 12 satelita

Pridružio: 26 Maj 2009 Poruke: 757 Lokacija: Subotica, Srbija
|
Poslao: Sub Maj 22, 2010 5:25 am Naslov: |
|
|
tesko... ni gazda ne bi mogao da te slusa kako ga psujes  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
rakela GPS pocetnik
|
Poslao: Sub Maj 22, 2010 3:00 pm Naslov: |
|
|
hehehehehehehehe
HVALA!!!! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
nj979 GPS pocetnik
Pridružio: 17 Jun 2010 Poruke: 1 Lokacija: Bgd
|
Poslao: Čet Jun 17, 2010 9:02 pm Naslov: Imam neke uredjaje ispod sedista.. |
|
|
Imam ugradjen GPS u sluzbenom automobilu. Nisam u fazonu da ista laziram i ne vozim auto u privatne svrhe posle radnog vremena i vikendom, jednostavno nije mi dozvoljeno. Ali tu su ona sitna zadovoljstva, da ukradem pola sata za kafu, prebacim devojku do kuce, skenem sa putanje par kilometara. Zanimama me, da li Gps moze da pokaze koliko je ljudi u automobilu? Imam ispod oba sedista nesto sto lici na neke uredjaje kao zvucnik je, iz njega ide kabal negde ka motoru... Jel zna neko sta je to? Sta sve moze da prati GPS u automobilu? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Raster7 GPS pocetnik
Pridružio: 24 Avg 2015 Poruke: 1 Lokacija: Zagreb
|
Poslao: Pon Avg 24, 2015 1:57 pm Naslov: |
|
|
Zdravo, tražim nekog tko želi pomoći kod razvijanja i testiranja proizvoda GPS-a.  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|