GPS Centar
GPS Centar
GPS Centar
www.GPS-Srbija.com forum www.GPS-Srbija.com
GPS navigacioni urejdaji, oprema, programi, saveti i sve ono sto mislite da ima veze sa GPS-om

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Praktični test Garmin Nuvi 200 vs. Nuvi 205

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.GPS-Srbija.com forum -> Garmin
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Togo
3 satelita

Pridružio: 24 Apr 2008

PorukaPoslao: Sre Apr 14, 2010 10:22 am    Naslov: Praktični test Garmin Nuvi 200 vs. Nuvi 205 Odgovoriti sa citatom

Situacija je sledeća:
Sa jedne strane Nuvi 200 kupljen preko eBay-a u Austriji pre 2 godine, sa druge strane Nuvi 205 kupljen u Navi Shop-u u Beogradu u ponedeljak 12. aprila 2010.

Na oba uređaja instalirane iste mape:
Na uređaj SCG Route 2.20 i Adria Route 3.00, a na karticu Europe 2010.31 (sve čisto, nema preklapanja regiona).

Nuvi 200 rutira sve zadate destinacije bez greške.

Nuvi 205 rutira kako mu se ćefne, a najčešća poruka je "greška u kalkulaciji". Na primer od Beograda do Budimpešte ne može da izrutira i izbacuje grešku, dok do Berlina napravi rutu - naravno preko Budimpešte. Izbacuje greške i prema Skopju, Solunu, Halkidikiju, Istanbulu... dok Nuvi 200 sve, ali baš sve savršeno odrađuje Exclamation

Ako neko planira da kupi Garmin navigaciju neka izbegava novije jeftinije uređaje i neka traži starije uređaje takozvane 2x0 serije pa makar i polovne Idea

Inače Nuvi 200 pre 2 godine plaćen 130evra, a Nuvi 205 plaćen oko 145evra...
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
nikcevicv
6 satelita

Pridružio: 22 Jun 2008

PorukaPoslao: Sre Apr 14, 2010 4:56 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

vrlo zanimljivo zapažanje...

još samo da pitam da li si sa Garmin sajta WebUpdate-om oba uredjaja doterao na poslednju tj. aktuelnu verziju firmware-a?

P.S.
Imao sam slično iskustvo sa Nuvi1310 mada nisam uporedjivao tako detaljno kao ti, više sam ostao sa utiskom sporosti odziva uredjaja do mere da po nekad "zakasni" da iscrta šta sleduje na ekranu, ali pamtim da je firmware bio aktuelan, a SCG Route 2.20NT. Još jedan drugar se za isti uredjaj žalio na rutiranje tamo gde meni Nuvi200 rutira bez problema, ali sam to pripisao njegovom nesnalaženju sa uredjajem... posle ovog tvog testa, može biti da sam prenaglio sa zaključkom.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Togo
3 satelita

Pridružio: 24 Apr 2008

PorukaPoslao: Čet Apr 15, 2010 9:55 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Nuvi 205 je došao sa firmware-om 6.20 i isto se ponašao. Nadao sam se da ću rešiti problem update-om na aktuelni 6.40, ali se ništa nije promenilo.

Na Nuviju 200 je firmware 3.70 i nemam nameru da ga menjam jer sa njim uređaj radi perfektno.

Još jedna ogromna razlika je što je na Nuvi 200 meni na srpskom i apsolutno sve je na srpskom. Nuvi 205 kada se odabere srpski ima pregršt opcija i informacija na engleskom Exclamation
Nazad na vrh
dabome
GPS pocetnik

Pridružio: 11 Maj 2008

PorukaPoslao: Uto Jul 27, 2010 8:40 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

To je zato sto imas novije mape na 205, kojima nisu uskladjeni granicni prelazi, pa se pogubi. Moras da iskljucis Srbiju i ostavis Evropu, pa tek onda rutiras.
Nazad na vrh
frodo
5 satelita

Pridružio: 27 Feb 2008

PorukaPoslao: Uto Jul 27, 2010 10:04 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Eh Togo druže moj, tek sam sada video ovu tvoju temu.
Isti problem sam imao i ja na nekim uređajima, čak sam imao dva ista uređaja, samo različitih datuma su kupljeni i iste mape u njima (ja ih ubacivao) i javljao se taj problem.
Onda sam problem rešio elegantno Cool
Osnovna mapa gmapbmap.img nije bila ista, na ovom uređaju koji je pravio problem je izgleda bila starija, a i sam fajl je bio manji i kada sam prekopirao na njega osnovnu mapu iz ovog uređaja koji je radio sve je bilo u redu i sve je radilo savršeno.
Nisam uspeo da povežem kakve konkretne veze ima ova mapa sa problemima pri rutiranju, ali sam skontao da sa tom novijom osnovnom mapom uređaj rutira i preko garničnih prelaza koji nisu dobro spojeni.
Možda nekome koristi ovaj moj mali eksperiment pa neka proba da se igra.
Ja sam rešio sve probleme tog tipa na raznim uređajima, pa i na Garmin Mobile XT i to sve na taj isti način.
Nazad na vrh
slatki1
3 satelita

Pridružio: 02 Dec 2009

PorukaPoslao: Uto Jul 27, 2010 2:16 pm    Naslov: GMAPBMAP.IMG Odgovoriti sa citatom

Pozdrav,i ja imam problem rutiranja sa Nuvi 350 ali ne mogi naći gmapbmap u njemu-gdje se nalazi file u kojem folderu garmina i gdje skinuti gmapbmap o kojoj govoriš?
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
frodo
5 satelita

PorukaPoslao: Uto Jul 27, 2010 5:30 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa nalazi se u root-u foldera Garmin, tamo gde se nalaze i gmapprom. img ili gmapsupp.img
Imaš onaj za Garmin XT pa probaj njega da ubaciš.
Evo linka:

http://rapidshare.com/files/409399222/GarminMobileXTFreeBasemap_4xxxx.rar
Nazad na vrh
slatki1
3 satelita

PorukaPoslao: Uto Jul 27, 2010 6:47 pm    Naslov: root-????????Garmin folder Odgovoriti sa citatom

Oprosti , ali u Garmin folderu ja to nemam(pod tim imenom).Da li je to folder ili file ili što?
Nazad na vrh
frodo
5 satelita

PorukaPoslao: Uto Jul 27, 2010 8:43 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Skini fajl sa ovog linka koji sam postavio, raspakuj ga i prekopiraj ga na Garmin uređaj i to na isto mesto gde ti je gmapsupp.img i eventualno gmapprom.img
Bar jedan od tih fajlova moraš imati na uređaju, pronađi.
Nazad na vrh
slatki1
3 satelita

PorukaPoslao: Sre Jul 28, 2010 12:16 pm    Naslov: GMAPBMAP.IMG Odgovoriti sa citatom

Hvala,prebacio gdje si rekao ali na žalost isto,ne rutira dobro-piše da fali memorije...
Nazad na vrh
frodo
5 satelita

PorukaPoslao: Čet Jul 29, 2010 12:54 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa prepunio si ga, verovatno ti je prevelik gmapsupp.img na SD kartici (oko 2 Gb), a i nemaš mesta na samom uređaju.
Probaj da smanjiš veličinu mapa i da oslobodiš nešto prostora, a probaj i da smanjiš broj favorita, izbriši "zadnje pronađeno" pa onda probaj ponovo.
Nazad na vrh
slado
GPS pocetnik

Pridružio: 29 Jul 2010

PorukaPoslao: Pet Jul 30, 2010 9:03 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Izbrisao,smanjio sam kartu u uređaju a na SD imam 1,5giga slobodno ali opet isto
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.GPS-Srbija.com forum -> Garmin Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu