GPS Centar
GPS Centar
GPS Centar
www.GPS-Srbija.com forum www.GPS-Srbija.com
GPS navigacioni urejdaji, oprema, programi, saveti i sve ono sto mislite da ima veze sa GPS-om

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Medion GoPal PNA 460

Idi na stranu 1, 2  Sledeci

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.GPS-Srbija.com forum -> GPS Software
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
blaks157
GPS pocetnik

Pridružio: 13 Avg 2009

PorukaPoslao: Čet Okt 08, 2009 1:06 pm    Naslov: Medion GoPal PNA 460 Odgovoriti sa citatom

Jel može neko da mi kaže nešto u vezi softvera za ovaj GPS uređaj. Šta treba da instaliram i tako te detalje. Very Happy Very Happy
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Gasasoft
10 satelita

Pridružio: 13 Maj 2008

PorukaPoslao: Čet Okt 08, 2009 1:27 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Radio sam neki Medion MDPNA 500T od 3,5", a vidim da je ovaj tvoj 4,3". Na 500T se navigacioni softver zove MNAVDCE.EXE i dovoljno je bilo preimenovati Igo8.exe u Mnavdce.exe, prekopirati ga u isti folder gde se nalazio originalni program i sve lepo radi.
Mape od originalnog programa sam pobrisao, ali sam ostavio sve ostale fajlove koji se tiču osnovnog menija.
Danas ima mnogo različitih uređaja i proizovođači kao da se trkaju ko će drugačije da napravi OS. Ako nisi vičan čačkanju po Registri bazi i uopšte po WinCE uređajima, bolje da to odneseš u GPS Centar i za neku kintu oni ti sve prilagode tvojim željama.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
blaks157
GPS pocetnik

PorukaPoslao: Čet Okt 08, 2009 9:59 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Kada mi uđe u gps sistem, kao na početnoj strani, piše mi na nemačkom jeziku.To bih hteo da mi bude engleski ako je moguće pošto se na nemačkom baš i ne snalazim. Mislim da je to u pitanju taj OS što sam uređaj ima, a ne znam kako da ga prepravim, ili da ubacim neki fajl što bi promenio u engleski jezik.
ps. Zanima me jel znaš da li podražava video format?
Nazad na vrh
Gasasoft
10 satelita

PorukaPoslao: Čet Okt 08, 2009 10:39 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Tvoj uređaj radi pod operativnim sistemom WindowsCE 5.0 i od njega se može napraviti pravi mali PocketPC ukoliko to želiš. To znači da možeš instalirati nekoliko MP3, Avi, Flash plejera, Word, gomila igrica i raznog drugog softvera. Ne verujem da je Win na Nemačkom mada nije isključeno, neko je to samo neki fabrički meni na Nemačkom.
Ipak ta uređaj kao i ostali su prvenstven dizajnirani da budu Auto Navigacije, ali apetiti su različiti.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
blaks157
GPS pocetnik

PorukaPoslao: Pet Okt 09, 2009 10:29 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jel imaš ti neko objašnjenje kako da odradim to i da ubacujem te programe i rezne zajebnacije? Nov sam sa ovim uređajem pa jako malo znam.
Nazad na vrh
posad
bez GPS fix-a

Pridružio: 25 Jun 2009

PorukaPoslao: Pon Okt 12, 2009 12:33 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Gasasoft ::
Radio sam neki Medion MDPNA 500T od 3,5", a vidim da je ovaj tvoj 4,3". Na 500T se navigacioni softver zove MNAVDCE.EXE i dovoljno je bilo preimenovati Igo8.exe u Mnavdce.exe, prekopirati ga u isti folder gde se nalazio originalni program i sve lepo radi.
Mape od originalnog programa sam pobrisao, ali sam ostavio sve ostale fajlove koji se tiču osnovnog menija.
Danas ima mnogo različitih uređaja i proizovođači kao da se trkaju ko će drugačije da napravi OS. Ako nisi vičan čačkanju po Registri bazi i uopšte po WinCE uređajima, bolje da to odneseš u GPS Centar i za neku kintu oni ti sve prilagode tvojim željama.

Ja upravo imam taj Medion MDPNA 500T, e sad,sta sve nisam pokusavao ne bih li instalirao na njega neki drugi softwer,ali bezuspesno.
Moje pitanje je sledece:
Da li je pre tog preimenovanja navigacionog softwera potrebno prvo otkljucati WinCE?? I ako jeste,kako to da uradim??
Hvala.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gasasoft
10 satelita

PorukaPoslao: Pon Okt 12, 2009 4:02 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa ovako:
Prvo neke karakteristike uređaja.
Uređaj se sa PC-jem povezuje preko ActiveSync-a. Što znači da morate taj program imati instaliran na PC-ju. Skinite ga sa neta ako ga nemate.
Uređaj ima 1 Gb interne fleš memorije i to je dovoljno da se instalira Igo8 sa potrebnim mapama (ne mora baš cela Evropa).
Potreban vam je još jedan program za prepravku registry baze. To je CeRegEditor izguglajte ga i instalirajte. On je u stanju da pročita i menja registry bazu bilo kog uređaja koji je sa PC-jem povezan preko ActiveSync-a. Čačkanje po registri bazi ovog uređaja nije opasno jer se ona vraća na fabričko stanje kada se uređaj isključi na onaj prekidač sa donje strane (olovčicom). Međutim uređaj pamti registry bazu kada se samo resetuje na taster Reset, što vama u principu i treba.
Potreban vam je još jedan mali programčić neophodan za ovaj uređaj showtaskbar.exe koji služi za prikazivanje taskbara što mu i samo ime govori imate ga u mom paketu programa http://rapidshare.com/files/265862652/Utility.rar

Otključavanje se vrši tako što povežete uređaj sa PC-jem, startujete CeRegEditor i otvorite registry bazu uređaja u njemu pronađite ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\init i u njemu promenite ST.exe sa DoNothing.exe ili šta već.
ST.exe je fabrički shell (ili fabrički meni) koji se startuje po uključenju uređaja. DoNothing.exe ne predstavlja ništa.
Prekopirajte showtaskbar.exe u Windows/StartUp folder uređaja i resetujte uređaj na taster reset. NAPOMENA: ako ga ugasite na prekidač olovčicom sve se vraća na staro.
Po uključenju ćete dobiti desktop. Sada možete da startujete Explorer i da probate razne programe sa kartice.
Pre svega napravite kompletnu rezervu ResidentFlash-a.
Kao što sam u predhodnom postu naveo Navigacioni softver se zove mnavdce.exe i nalazi se u nekom folderu (nisam zapisao ali čini mi se da se zove isto). Instalacija Igo-a se svodi na kopiranje u taj folder i preimenovanje startnog fajla u mnavdce.exe i sve lepo radi.
Strelica pokazivača položaja bude malo povelika za moj ukus pa u SYS.TXT treba dodati linije:

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=4000
3dcarsizemax=6000
3dcarsizemul=10000

Od fabričkog foldera pobrišite samo Mape ostalo ne dirajte.
Nadam se da sam bio razumljiv.
Nazad na vrh
posad
bez GPS fix-a

PorukaPoslao: Pon Okt 12, 2009 4:16 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Hvala vam mnogo na ovom iscrpnom objasnjenju.
Pokusacu kasnije da sve ovo odradim po upustvu.
A ja bi na njega ustvari instalirao pre svega GarminMobile XT.
Nadam se da je to moguce.
Nazad na vrh
Ekolab
12 satelita

Pridružio: 27 Mar 2008

PorukaPoslao: Pon Okt 12, 2009 6:54 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Samo nisi napomenuo ljudima, da to sve rade na svoj rizik, jer cackanje po registrima bilo kojeg uredjaja moze od njega da napravi jednu veliku ciglu, pa srecno Smile
Gasasoft
10 satelita

PorukaPoslao: Pon Okt 12, 2009 7:22 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Napomenuo sam da na ovom uređaju to nije slučaj jer se Registri vraća na fabričko stanje kada se uređaj isključi na glavni prekidač. Registri se pamti samo kada se resetuje na taster "reset". Čisto da ponovim.

Garmin Mobile XT bi trebalo da radi korektno. Ali obzirom na predhocni pasus, trebalo bi da se startni fajl zove mnavdce.exe i ta to bude skripta koja će startovati Garmina, odnosno Que.exe.

Pošto uređaj nije više kod mene ne mogu da probam, sorry!
Nazad na vrh
posad
bez GPS fix-a

PorukaPoslao: Uto Okt 13, 2009 12:57 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Evo odavno prodje pola noci a ja jos nista nisam uradio.
Sad kad bih rekao treba mi mala pomoc oko instalacije,lagao bih,jer skoro da nemam predstavu sta i kako da uradim,tako da mi treba jedna velika pomoc.
Verujem da je prosto kao i samo otkljucavanje WinCE-a,ali bez onako detaljnog upustva ,nista od mene.
Nazad na vrh
Gasasoft
10 satelita

PorukaPoslao: Uto Okt 13, 2009 4:26 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Obratite pažnju da vam pišem o uređaju Medion MDPNA 500T.
460 nisam imao u ruci. Predpostavljam da im je organizacija ista ili slična što uopšte ne mora da znači. Tako da je primedba koju je Ekolab izneo potpuno na mestu.
Nazad na vrh
posad
bez GPS fix-a

PorukaPoslao: Uto Okt 13, 2009 4:44 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Pa kod mene i jeste u pitanju 500T.
Nazad na vrh
blaks157
GPS pocetnik

PorukaPoslao: Čet Okt 15, 2009 12:01 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Evo da potvridim da je otkljucavanje kao sto je covek rekao, imam 460 i radi...Nisam probao da instaliram igo8 jer imam dobar igo na njemu pa necu jos to da pokusavam jer nisam dobro skontao, a i ne mogu da nadjem fajlove od tog igoa u uredjaju i to me buni...
Jel ima neko jos neke aplikacije ili neke male igrice da vidim kako bi to izgledalo???
Nazad na vrh
Gasasoft
10 satelita

PorukaPoslao: Čet Okt 15, 2009 3:28 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

blaks157 da li tvoj uređaj ima posebno prekidač on/off i taster "reset"? Zanima me da li se registri baza vraća na fabričku kada se uređaj potpuno isključi kao kod 500T. To je vrlo bitan podatak jer ako je pamti onda je opasno čačkanje po registri bazi. Logično.
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    www.GPS-Srbija.com forum -> GPS Software Sva vremena su GMT + 2 sata
Idi na stranu 1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu