| Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
| Autor |
Poruka |
ac1bd4 GPS pocetnik
Pridružio: 10 Sep 2009 Poruke: 5 Lokacija: Pa
|
Poslao: Čet Sep 10, 2009 12:04 pm Naslov: Goclever GC-5010FM BT |
|
|
| Zeznuo sam ROM ovog uređaja pa mi treba pomoć da ga vratim u normalu. Naime treba mi OS79C.img i U2B79C.bld, ili ako neko ima sličan uređaj da mi napravi kopiju njegovog softvera pa da sredim ovaj. Ako nekoga interesuje bilo šta u vezi sa ovim i sličnim uređajima svašta sam prostudirao pa neka pita... Unapred zahvalan. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ikocar GPS pocetnik

Pridružio: 07 Nov 2007 Poruke: 5 Lokacija: Serbia
|
Poslao: Pet Sep 11, 2009 10:52 pm Naslov: |
|
|
probaj ovaj
http://rapidshare.com/files/278755025/Update5010.rar
pass:goclever
Skinut je sa nekog poljskog sajta i nisam ga probao, testiraš na svoju odgovornost
Da li si možda imao sreće sa pronalaženjem odgovarajućeg gx.dll za GoClever 5010 (da se doda native podrška u GAPI za 5010)? |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ac1bd4 GPS pocetnik
|
Poslao: Sub Sep 12, 2009 2:38 pm Naslov: |
|
|
Pronašao sam ROM na sajtu Gocever-a i sredio uređaj. Da nisam našao tvoj fajl bi mi rešio problem, hvala. Na download.goclever.net/serwis/ možete naći sve fajlove za njihove uređaje, obično se fajlovi zovu xxxxupdate.zip ili updatexxxx.zip. xxxx je naravno serija uređaja, npr 5010. Nisam tražio taj fajl, nije mi bio potreban. Za šta ti treba? Predpostavljam da treba da ti olakša pristup memoriji displeja pa da možeš da pišeš svašta po njemu? Ili neki program zahteva to? Možda ti ovo pomogne. http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html Ako ne podržava 5010 možeš da im naručiš da prilagode za njega, košta 10 eura. Verovatno je neki na listi podržanih uređaja sličan 5010 pa proveri. Inače firma koja pravi ovaj uređaj se zove YF International limited http://www.yfgps.com/en/index.asp pa možeš od njih da tražiš, podrška im je solidna. Platforma na kojoj je rađen 5010 se zove 79C-1 pa ih pitaj. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ac1bd4 GPS pocetnik
|
Poslao: Sub Sep 12, 2009 9:56 pm Naslov: |
|
|
| Malo pre sam instalirao TCPMP plejer za WinCE kad ono u njegovom folderu gx.dll. Možda ti posluži. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ikocar GPS pocetnik

|
Poslao: Sub Sep 12, 2009 11:02 pm Naslov: |
|
|
| ac1bd4 :: | Pronašao sam ROM na sajtu Gocever-a i sredio uređaj. Da nisam našao tvoj fajl bi mi rešio problem, hvala. Na download.goclever.net/serwis/ možete naći sve fajlove za njihove uređaje, obično se fajlovi zovu xxxxupdate.zip ili updatexxxx.zip. xxxx je naravno serija uređaja, npr 5010. Nisam tražio taj fajl, nije mi bio potreban. Za šta ti treba? Predpostavljam da treba da ti olakša pristup memoriji displeja pa da možeš da pišeš svašta po njemu? Ili neki program zahteva to? Možda ti ovo pomogne. http://www.wincesoft.de/html/gapi_for_hpc_s.html Ako ne podržava 5010 možeš da im naručiš da prilagode za njega, košta 10 eura. Verovatno je neki na listi podržanih uređaja sličan 5010 pa proveri. Inače firma koja pravi ovaj uređaj se zove YF International limited http://www.yfgps.com/en/index.asp pa možeš od njih da tražiš, podrška im je solidna. Platforma na kojoj je rađen 5010 se zove 79C-1 pa ih pitaj. |
Taj GAPI je u stvari neka vrsta DirectX za WinCE, a u gx.dll se upisuje podrška za pojedine uređaje, http://www.wincesoft.de je homepage za GAPI. Suština je da bi GAPI trebalo višestruko da ubrza određene aplikacije (npr puštanje filmova) i igre koje ga podržavaju. Naravno za to treba podrška za uređaj a GoClever5010 i dalje nema na listi.Malo me iritira što mi DivX filmovi seckaju pa zato tražim
Inače već sam isprobavao da izaberem sa liste uređaje sličnih specifikacija ali ne vredi. Izgleda da ću na kraju ipak morati da otvaram paypal nalog i potrošim 10 € za prilagođavanje  |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ac1bd4 GPS pocetnik
|
Poslao: Ned Sep 13, 2009 2:23 am Naslov: |
|
|
| Shvatam šta je GAPI ali verujem da je malo komplikovano naći ga za 5010. Koliko znam 5010 koristi barem dve vrste displeja (jedan od njih je Sharp-ov), a GAPI bi trebao da piše direktno u memoriju displeja pa da se to dalje ispucava na displej. Je l si probao sa smanjenim filmovima? Meni ne seckaju, a puštam ih sa TCPMP. Možda nekada secne u razmaku od par minuta ili više ali s obzirom na jedva 400MHz nije strašno. Kako ubacuješ subtitle u filmove? Ja ih pri smanjivanju rezolucije i sl. "utisnem" u video. Može ovaj uređaj za svašta da posluži ali nije baš preterano brz. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ikocar GPS pocetnik

|
Poslao: Ned Sep 13, 2009 11:39 am Naslov: |
|
|
Nisam probao smanjivanje, pretpostavljam da to rešava problem, ali to bi već bilo cimanje da svaki put konvertujem film kad ga prebacujem na uređaj. Što se tiče titlova koristim verziju TCPMP sa plugin-om za SRT subtitlove što funkcioniše sasvim ok. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
ac1bd4 GPS pocetnik
|
Poslao: Pon Sep 14, 2009 9:19 pm Naslov: |
|
|
| Koji plugin koristiš za titlove? Ja sam probao TCPMP SUBS plugin i ne radi. Zakucava kada probam da otvorim bilo koji fajl. |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
Gasasoft 11 satelita

Pridružio: 13 Maj 2008 Poruke: 631 Lokacija: Kraljevo
|
|
| Nazad na vrh |
|
 |
vuksa72 GPS pocetnik
Pridružio: 09 Maj 2010 Poruke: 2 Lokacija: mladenovac
|
Poslao: Ned Maj 09, 2010 2:55 pm Naslov: |
|
|
pomoć
gde da nađem taj TCMP plejer i kako da ga instaliram?
Je lise samo ubaci na karticu ili postoji neki postupak, laik sam pa bi molio za malo uprošćeniji odgovor.
Hvala |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
rikee 9 satelita
Pridružio: 26 Maj 2009 Poruke: 365 Lokacija: Srbija
|
|
| Nazad na vrh |
|
 |
vuksa72 GPS pocetnik
Pridružio: 09 Maj 2010 Poruke: 2 Lokacija: mladenovac
|
Poslao: Ned Maj 09, 2010 4:47 pm Naslov: |
|
|
| ma sve je to ok, ali mi nije jasno kako bih ja uopšte nešto instalirao na navigaciju, inače je model GOCLEVER 5010 Ful Europe FMBT |
|
| Nazad na vrh |
|
 |
|