GPS Srbija mobile | iGo i MioMap mape


Igo 8.34 default mape

Igo 8.34 default mape 
Autor: gpetar 
Poslao: 12/04 07:27 PM 
 
Upravo sma na prestigio 5120 instalirao Igo 8.3.4 ... i prvo sto sam video jeste da je srpska mapa losa, pa sam dodao neku ovde preporucenu.

Interesuje me da li se moze desiti da je mapa jos neke zemlje ovako losa, nopr put do Grcke i sama grcka, jer to trenutno ne mogu da znam,a naravno,zamisliti situaciju na putu kada u tudjoj zemlji shvatitie da je mapa neupotrebljiva.

Zaboravih, ovo su teleatlas mape koje su default sa instalacijom

hvala


 
Autor: sasa84 
Poslao: 12/04 08:23 PM 
 
Ja koliko sam ukapirao da TeleAtlas mape nisu najbolje za Istocnu Evropu a tu spadaju i Grcka i Srbija i Makedonija posto si spomenuo put za Grcku. E sad opet vidim da se preporucuju TopMap mape jer su u stvari mape koje pravi firma koja je iz maticne zemlje. Ako uzmes recimo poslednju TopMap mapu Grcke dobices u stvari Epsilon mapu. TopMap mapa Srbije je Contrast... Eventualno mogu se koristiti Navteq koje koliko sam primetio ljudi hvale. Mozes sacuvati vise mapa na karticu pa kad budes negde u Grckoj i na licu mesta primetis neku gresku samo prekopiras drugu mapu sa kartice i vidis da li ista greska postoji? To mi pada na pamet.


hvala 
Autor: gpetar 
Poslao: 12/04 08:26 PM 
 
Da hvala, shvatio sam sa foruma da je contrast najoptimalnije resenje,i takodje navteq za grcku,ali ne umem da instaliram navteq, jer nije samo jedan fbl fajl nego cela struktura direktorijuma. Nemogu online da nadjem tutorial za ovo,pa bih bio zahvalan sa info ili link na forumu,ako je vec neko pisao


 
Autor: oedipus 
Poslao: 19/04 09:26 AM 
 
Mape od svih proizvođača se isto ubacuju, nema neka posebna procedura, stavljaju se u folder igo8->content->maps. Sa novim skinovima(gurjon,dimka) postoji map changer, tako da lako možeš da menjaš mape tokom vožnje, ako jedna zakaže tu je druga Very Happy


 
Autor: sasa84 
Poslao: 19/04 06:20 PM 
 
Ja na ovom Dimka skin-u nisam nasao tu opciju map changer.